Сприяння поваленню державного режиму та російський слід: Журналісти назвали причини обшуків у Саакашвілі

ГПУ відкрила кримінальне провадження щодо благодійного фонду "Центр вільної економіки імені Кахи Бендукідзе", - співзасновником якого є Саакашвілі. Нібито центр проходить за шпигунською статтею.

Михайло Саакашвілі. Фото: Інформатор.

Хмари над екс-президентом Грузії, колишнім главою Одеської облдержадміністрації Міхеілом Саакашвілі продовжують згущуватися. Вранці п'ятого грудня в його київську квартиру прийшли з обшуком у межах розслідування Генеральної прокуратури України. Політик сховався на даху і погрожував стрибнути вниз, після чого правоохоронці його затримали. Сам Саакашвілі стверджує, що далі стане його екстрадиція до Грузії, адже кілька тижнів тому в ГПУ повідомили, що перешкод для видачі більше немає - екс-губернатору відмовили в статусі біженця. Однак джерела "Обозревателя" це спростовують. Детальніше - читайте в матеріалі, з яким Патріоти України пропонують вам ознайомитися.

Спроба повалення державного режиму

У Службі безпеки України повідомили, що обшук проводиться в межах розслідування ГПУ, однак деталі не повідомили. У Генпрокуратурі ж - вперто мовчать. Адвокат Саакашвілі Павло Богомазов, який вийшов із квартири Саакашвілі, повідомив, що його підозрюють у сприянні поваленню державного режиму". Цю інформацію підтвердили джерела в правоохоронних органах.

Важливий момент - напередодні обшуку у Саакашвілі правоохоронці прийшли в квартиру керівника Бориспільської організації "Рух нових сил" Ярослава Сарафенюка. Також затримали голову київського осередку партії Северіона Дангадзе. За деякою інформацією, йому інкримінують сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої діяльності.

Тоді ж стало відомо, що ГПУ відкрила кримінальне провадження щодо благодійного фонду "Центр вільної економіки імені Кахи Бендукідзе", - співзасновником якого є Саакашвілі. Нібито центр проходить за шпигунською статтею - причетність до передачі інформації представникам іноземних держав.

Зв'язок із Курченком

Також обшуки, ймовірно, стосуються, кримінального провадження щодо втікачів-політиків, які могли фінансувати акції Саакашвілі. Про це повідомили в Блоці Петра Порошенка.

"Обшуки у Саакашвілі проводяться в межах справи за підозрою щодо фінансування останніх його акцій у Києві колишнім оточенням екс-президента Віктора Януковича, а саме - українським олігархом, який ховається в Росії, Сергієм Курченком. Підозру йому вручили у цій справі" , - розповів заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...