Стало відомо, яке місце посіла Україна у рейтинзі "кумівського капіталізму"

Рейтинг очолила Росія, друге місце зайняла Малайзія, третє - Філіппіни, а на четвертій позиції опинився Сінгапур.

"Кумівський капіталізм". Фото: РБК.

У 2016 році Україна посіла п'яте місце в рейтингу країн за ступенем поширеності в них зв'язків бізнесу з державними структурами - "кумівства капіталізму", передають Патріоти України з посиланням на The Economist.

Рейтинг очолила Росія, друге місце зайняла Малайзія, третє - Філіппіни, а на четвертій позиції опинився Сінгапур.

Для складання рейтингу використовували дані зі списку мільярдерів журналу Forbes про капітали і джерела доходів найбагатших людей в світі. На думку експертів журналу "The Economist", потенційно схильні до "кумовського капіталізму" галузі, які тісно взаємодіють з державними структурами. Серед них гральний бізнес, нафтогазовий і оборонний сектори, банківська справа, нерухомість, інфраструктурні проекти, порти і аеропорти.

Після визначення, яка частина їх доходів отримана від цих галузей, мільярдери групуються по країнах, а їх сукупний дохід представляється в процентному відношенні від ВВП держави. У Росії цей показник становить 18% ВВП, в Малайзії - 13% ВВП, в Філіппінах - 11,2% ВВП, в Сінгапурі - 10,6% ВВП і в Україні - 6,7% ВВП. У ТОП-10 країн з найпоширенішим "кумівським капіталізмом" увійшли Мексика, Індонезія, Туречина, Індія і Тайвань.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...