Студент з Чернігівщини встановив новий спортивний рекорд України (фото)

Своє досягнення Костянтин присвячує мамі, бо саме вона найбільше відмовляла хлопця від занять спортом.

Костянтин Мухомодєєв встановлює рекорд. Фото: соцмережі.

21-річний студент Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Костянтин Мухомодєєв встановив новий рекорд України з присідань. Хлопець за одну годину присів 3020 разів. Реєстрація рекорду відбулась в місті Ніжині на Чернігівщині. Новину передають Патріоти України із посиланням на gazeta.ua.

За два тижні до рекорду, хлопець подав оголошення, що шукає спонсора для встановлення рекорду України. Костянтин вчиться на бюджеті на біолога і практичного психолога. Щоб забезпечити себе, у нічні зміни підробляв на консервному заводі в Ніжині. Батьки розлучені. Костя живе з мамою і сестричкою, займається спортом. І мріяв потрапити до Книги рекордів України.

"Займаюся з 14 років. Вставав о шостій ранку і починав віджиматися, скільки вистачало сил. Та через хворобу тренування довелося зупинити. У мене були уражені зв'язки і сполучна тканина, загрожувала інвалідність. Та викарабкався. Почав присідати 100, 200,300 разів. Далі — 1000, 1500 і дійшов до 2013. Подивився у Національному реєстрі — ніхто з руками за головою цього ще не намагався зробити. Є 9-річний іванофранківець, який упродовж години присідав 2485 разів. Та з руками за головою це робити значно важче. Зв'язався з Національним реєстром рекордів України, — розповідає хлопець. — Щоб зареєструвати своє досягнення, потрібно заплатити 13 тисяч гривень. Оскільки я веду здоровий спосіб життя, не п'ю і не курю, мені зробили у Нацреєстрі знижку 50%. Однак залишилося знайти ще близько семи тисяч гривень" - розповідав Костянтин в інтерв'ю тижневику "Вісник Ч" за кілька днів до рекорду.

За словами хлопця, спонсор таки знайшовся. Бізнесмен з Києва, який побажав допомогти інкогніто. Своє досягнення Костянтин присвячує мамі, бо саме вона найбільше відмовляла хлопця від занять спортом.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...