Суд арештував кошти та майно поплічника Юри Єнакієвського

30 грудня Рейнісу Тумовсу було повідомлено про підозру у заволодінні коштами City Commerce Bank і легалізації грошей, отриманих злочинним шляхом. Йому загрожує від 7 до 15 років з конфіскацією майна.

Рейніс Тумовс. Фото:Главкор

Суд наклав арешт на майно та кошти колишнього президента ПАТ "Міський комерційний банк" (City Commerce Bank) Рейніса Тумовса. Про це свідчить постанова Печерського райсуду Києва від 12 січня, передають Патріоти України з посиланням на Наші гроші.

Арештовано шість земельних ділянок, які Тумовс купив в січні і липні 2014 року: 18,66 га на території Лишнянської сільради Макарівського району та 0,30 га на території Вишеньковскої сільради Бориспільського району.

Крім того, суд заарештував 37 одиниць вогнепальної зброї (гвинтівки, карабіни, пістолети, мисливський штуцер) з комплектуючими, близько 100 мисливських ножів, лук, арбалет, а також патрони різного калібру до мисливської зброї. Ця зброя була вилучена в ході розслідування ще у вересні 2015 року в столичному будинку по вул. Ахматової, 22. Встановлено, що всі предмети належать Тумовсу. Весь цей час вони зберігалися в управлінні поліції в Києві.

Також суд наклав арешт на грошові кошти Тумовса в "Укргазбанку". Сума коштів не повідомляється.

Крім того, накладено арешт на транспортні засоби, що належать банкірові: автомобіль ГАЗ і мікроавтобус УАЗ.

У квітні 2016 року на адресу Головного слідчого управління Нацполіції України надійшов цивільний позов уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів про стягнення з керівництва City Commerce Bank шкоди в сумі 532 млн грн.

30 грудня Тумовсу було повідомлено про підозру у заволодінні коштами City Commerce Bank і легалізації грошей, отриманих злочинним шляхом. Йому загрожує від 7 до 15 років з конфіскацією майна.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи City Commerce Bank, в тому числі президент банку Рейніс Тумовс і голова правління банку Дмитро Грабовецький, в 2013-2014 роках, діючи за попередньою змовою між собою, використовуючи ряд підконтрольних комерційних структур і фізичних осіб, діючи з метою виведення активів з банку шляхом укладення ряду кредитних договорів з фіктивними фірмами, перерахували кошти на рахунки підконтрольних їм компаній, заволодівши грошима банку.

Як повідомлялося раніше, Тумовс був активним учасником схем з відмивання грошей Юрія Іванющенка, більше відомого, як Юра Єнакіївський.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...