Суд призначив покарання військовій Нацгвардії, яку звинуватили у шпигунстві на користь російських спецслужб (фото)

​Військову завербували під час візиту до рідної сестри, яка проживає в Москві.

Фото:прес-служба СБУ

Солом'янський райсуд Києва визнав винним у державній зраді військову Нацгвардії і засудив її до чотирьох років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України, зазначають Патріоти України.

Оперативники спецслужби встановили, що технік-оператор відділу інформаційного забезпечення Центральної бази зберігання Нацгвардії була завербована ГУ Генштабу збройних сил РФ під час візиту до рідної сестри, яка проживає в Москві.

"Жінка збирала і передавала спецслужбам РФ відомості, що становлять державну таємницю. Військовослужбовцю були відпрацьовані розвідувальні завдання, розроблені способи передачі інформації електронним каналом зв'язку, здійснено інструктаж для дотримання заходів конспірації. Для екстреного виходу на зв'язок з кураторами їй надали адресу електронної пошти і номер російського мобільного оператора", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що правоохоронці затримали техніка-оператора в жовтні минулого року. Під час досудового слідства жінка повністю розкаявся в діях на шкоду національним інтересам України і надала повне сприяння слідству.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...