Суддю-хабарника з Одеси, який відкрив стрілянину по детективах НАБУ, випустили з СІЗО під домашній арешт

Звільнення підозрюваного з-під варти дає йому моральну перевагу і можливість впливати на хід розгляду справи і на свідків, які повинні бути допитані.

Олексій Буран. Фото:УНІАНСуд Миколаєва відпустив під цілодобовий домашній арешт одеського суддю Олексія Бурана, який відстрілювався під час затримання детективами НАБУ. Про це повідомляється на сайті Центру протидії корупції, інформують Патріоти України.

Відзначається, що до сьогоднішнього дня Буран 22 місяці перебував у СІЗО.

"Суд врахував тільки аргументи захисту обвинуваченого, відзначав, що Буран прийняв детективів НАБУ за грабіжників, тому стріляв у них на ураження. Це є маніпуляцією, оскільки є відеозапис з обшуків, на якій видно, що детективи НАБУ чітко представилися", - повідомляє юрист ЦПК Віталій Цокур, який був присутній на суді.

"Звільнення Бурана з-під варти дає йому моральну перевагу і можливість впливати на хід розгляду справи і на свідків, які повинні бути допитані", - додав юрист.

Також він зазначив, що суддя зможе нескінченно затягувати розгляд справи фактично "висуваючи свої вимоги" до звинувачення.

Як повідомлялося раніше, в березні 2016 року у хабарі в півмільйона гривень був пійманий суддя Малиновського районного суду Одеси Олексій Буран. Він відкрив вогонь по детективах НАБУ, а в РСУ заявили, що він намагався накласти на себе руки, і до цього призвели дії співробітників НАБУ і поліції.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...