Суди винесли вироки низці адміністраторів антиукраїнських груп з "Одноклассников" і "ВКонтакте"

В російських мережах "ВКонтакте" і "Одноклассники" діяли 800 антиукраїнських груп.

СБУ продовжує боротися із антиукраїнською агітацією. Фото: РБК.

З початку 2017 року українські суди винесли дев’ять обвинувальних вироків стосовно власників та адміністраторів спільнот у російських соцмережах "ВКонтакте" та "Одноклассники". Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України, передають Патріоти України.

За його даними, протягом цього періоду слідчі СБУ зареєстрували 23 відповідних кримінальних провадження. Також, за інформацією СБУ, з початку травня спецслужба припинила діяльність 10 власників та адміністраторів таких антиукраїнських спільнот.

"Правоохоронці викрили координаторів сепаратистських ресурсів у Київській, Херсонській та Харківській областях. Адміністратори за завданням кураторів з російських спецслужб розміщували у мережі інформацію із закликами до повалення конституційного ладу, зміни меж території України, агітували за сприяння терористичним організаціям "ДНР/ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків вдома у зловмисників знайшли комп’ютери із доказами скоєного. Затримані нестимуть відповідальність за такими статтями Кримінального кодексу: "Дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади", "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України" та "Створення терористичної групи чи терористичної організації".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...