Сутички з активістами тривають: Віце-мер Одеси пішов на штурм мерії (фото)

Активісти вирішили помститися владі за нічний розгром наметового містечка.

Біля входу у мерію Одеси. Фото: Думская.

Сьогодні вранці чиновники мерії міста Одеса на чолі з заступником мера Олесем Янчуком не змогли потрапити на свої робочі місця через протестувальників, які заблокували шинами все три входи в будівлю, і в результаті вдалися до штурму мерії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на місцеве видання Думская.

Як зазначають активісти, їх дії стали помстою за нічний розгром наметового містечка. "В 3.55 утра подъехал микроавтобус. Ему открыли шлагбаум. Из автобуса вышли люди, вооруженные палками с металлическими наконечниками типа булавы, с цепями, и начали крушить лагерь, срывать плакаты, выбрасывать все через забор, поливать бензином, брызгать газом. Координировал действия по рации Резвушкин. Его увидели и сразу узнали. Потом подъехали пожарные, скорая и полиция. Наши люди от госпитализации отказались. В эту ночь веб-камера, которая на Думской, была отключена", - повідомляє активістка "антітрухановского майдану" Алевтина Кроткая.

У прес-службі ГУПН підтвердили, що вночі група невідомих напала на наметове містечко. На місці працює слідчо-оперативна група. Сергій Гуцалюк на своїй сторінці в Facebook повідомив, що після розгрому уламки наметового містечка завантажували в заздалегідь підготовлений КамАЗ, що належить КП "Міськзелентрест". "Хлопці змогли його залишити на місці. Ось прямий доказ причетності мерії до побиття людей", - пише він.

Пізніше стало відомо, що Олесь Янчук разом з секретарем міськради Олексієм Потапським, начальником муніципального департаменту транспорту Олександром Ілько, начальником управління дорожнього господарства Андрієм Шмагало, Олегом Бриндаком і десятком співробітників муніципальної охорони, подолавши невеликий опір "антитруханівського майдану", розблокував центральний вхід до міськради і пройшов всередину. Потім будівлю оточили бійці спецбатальйону поліції. Незабаром були розблоковані і бічні входи.

На місці також був присутній віце-губернатор Саша Боровик. На площі знаходяться близько 50 активістів. Зараз комунальники завантажують залишки барикади на машини. О 10:33 ранку глава фракції "Доверяй делам" Олег Бриндак побився з отаманом "Чорноморського гайдамацького з'єднання" Сергієм Гуцалюком. За словами очевидців, активіст напав на депутата, коли той давав інтерв'ю журналістам. Бриндак не залишився в боргу і теж вдарив Гуцалюка, після чого їх розняли.

Крім того, через 10 хвилин після розблокування мерії комунальники намагалися зачистити залишки наметового містечка, однак активісти чинили опір. Сторони розділили поліцейські. Потім активісти не дозволяли машинам комунальників виїхати, заявляючи, що ті вкрали генератор. Співробітники спецбатальйону поліції оточили машини, дозволивши їм покинути площу. Зараз активісти відновлюють містечко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...