Свідок заявляє, що охорона Драгобрату лупцювала зв'язаних бійців "ПС" з криками «Бий бандерівців!» (відео)

Спочатку на турбазі між бійцями і охороною закладу виникла виключно словесна перепалка, яка незабаром вщухла і співробітники закладу навіть запропонували їм частування.

Петро Киян. Фото: скріншот з відео.

Заступник голови «Самооборони» Києва Петро Киян був недалеко від турбази Драгобрат, коли там стався конфлікт місцевої охорони з бійцями «Правого сектора». За його словами, на п'ятьох хлопців напало близько двох десятків осіб, яких покликала охорона та їх зв'язаними били з криками «Бий бандерівців!». Про це очевидець розповів в інтерв'ю виданню Gazeta.ua, передають Патріоти України.



За словами Кияна, він добре знав усіх п'ятьох бійців «ПС» по спільній боротьбі як на Майдані, так і під час бойових дій на сході України. Він пояснив, що знаходився на заході країни в особистих справах і завдяки тому, що у поїздці його супроводжувала дівчина-медик, він почав спілкування із затриманим згодом бійцем з позивним «Біс».

«На Західну Україну їздив у своїх справах по бізнесу. Коли був у Франківську, мені подзвонив Антон, Друг «Біс». Зі мною була медик Юля. Вагітна дружина «Біса» на восьмому місяці захворіла, у неї була висока температура, і він запитав, чи не могли б ми з медиком під'їхати. Ми побачили, що стан важкий, і забрали Надю в теплий котедж в Яремче до моїх знайомих», - розповів Петро Киян.

За його словами, вони домовилися, що «Біс» і інші бійці зберуть свої речі в «Хаті Магната», де вони в той час відпочивали, і приєднаються до них пізніше. «Надю поклали до мене в машину на заднє сидіння, а Антон з Другом «Хорватом», «Нациком» поїхали в «Хату Магната» на Драгобраті, де вони відпочивали останні кілька днів. Хотіли забрати свої речі. В Яремче ми повинні були зустрітися, щоб вирушати на Київ», - пояснив Киян.

Однак на турбазі між бійцями і охороною закладу виникла словесна перепілка, яка незабаром вщухла і співробітники закладу навіть запропонували їм частування. В цей час приватна охорона комплексу зібрала не менше двох десятків людей і повернулася на базу, де почалася бійка з «ПС».

«Хлопців запросили за стіл, сказали, що конфлікт вичерпано. Але в цей час викликали підмогу близько 20 чоловік, ймовірно приватна охорона. На Драгобраті тільки «Хата Магната» має свою власну охорону, а не користується загальною драгобратівською. Хлопців били зв'язаних з криком «Бийте бандерівців!». Потім приїхала міліція, зняли з рук скотч і наділи наручники», - розповів свідок.

Також представник київської «Самооборони» звернувся з вимогою до слідчих надати затриманим і побитим хлопцям медичну допомогу, а також надати адвоката. Але правоохоронці пообіцяли це зробити, але вже після того, як будуть проведені першочергові слідчі дії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...