Сили АТО взяли під контроль ще одне селище в «сірій» зоні (фото)

Армійцям вдалося взяти під контроль селище Крута Балка, яке останні півроку було негласно поділене між силами АТО і бойовиками майже навпіл.

На околицях Крутої Балки. Фото: ЖЖ.

Населений пункт окупанти використовували для висунення танків і бронетехніки на рубежі відкриття вогню по позиціях сил АТО. На фронті «гарячими» напрямками як і раніше залишаються Маріупольський і Світлодарський напрямок. Однак в останні дні з'явилася нова тенденція, передають Патріоти України із посиланням на DSnews.ua.

Судячи з нечисленних повідомлень з фронту, після локальної операції на Світлодарській дузі «фокус» зусиль ЗСУ змістився в район Ясинуватої та Авдіївської промзони. В районі населених пунктів Крута Балка - Василівка кілька днів не припинялися запеклі бої, а, за повідомленнями деяких волонтерів, армійцям вдалося взяти під контроль власне селище Крута Балка, яке останні півроку було негласно поділене між силами АТО і бойовиками майже навпіл. Доходило до того, що магазин на віртуальній лінії зіткнення використовувався як одними, так і іншими «людьми зі зброєю», тільки в різний час.

«У будь-якому випадку питання з посиленням лівого флангу позицій в Авдіївській промзоні вже дозріло і, що називається, перезріло. Надто вже часто противник використовував Круту Балку як перевалочний пункт для висунення танків і бронетехніки на рубіж відкриття вогню по наших позиціях. Тому таке рішення командування цілком укладається в системну логіку позиційного протистояння», - пише видання.

Саме в боях під Крутий Балкою, 28 грудня загинув старший сержант Леонід Проводенко, позивний «Козак», відео з знущаннями над тілом якого, було викладене в інтернет бойовиками і буквально шокувало українців.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...