Символічно: сирійські ополченці захопили новітній російський танк Т-90 "Володимир"

Один з повстанців Ахмед Хмахр заявив, що їм вперше вдалося захопити "гордість російського танкобудування".

Захоплений сирійцями російський танк. Фото: соцмережі.

Сирійські ополченці захопили танк російського виробництва Т-90. Про це повідомили представники незалежного опозиційного угруповання "Харакат Нуріддін аль-Зінки", повідомляють Патріоти України з посиланням на NEWSru.

У Twitter з'явилися докази: були опубліковані фотографії і відео захопленої машини. За даними порталу Defence Blog, танк належав військам Башара Асада і входив в її так звані "тигрові сили". Захоплений Т-90 був в Північному Алеппо. "Харакат Нуріддін аль-Зінки" вважається частиною "помірної" опозиції Сирії. За деякою інформацією, "Харакат Нуріддін аль-Зінки" - одне з найвпливовіших угруповань в Алеппо.

Коментатори, оцінюючи фотографію захопленого танка, відзначили, що він має пошкоджений вигляд. Користувач, який виклав знімок, заявив, що танк був захоплений під час бою, проте не використовувався. Він припустив, що машина була не в змозі стріляти через пошкоджену оптику і була залишена перед відступом.

Один з користувачів заявив, що це другий танк, який був захоплений повстанцями. Також з'явився відеозапис, на якому зображено, як танк рухається. Підпис під ним говорить, що танк захоплений в сільській місцевості.

Портал AlaanTV повідомляє, що кілька інших танків Т-90 сирійської армії були підбиті протитанковими ракетами. Один з повстанців Ахмед Хмахр заявив, що їм вперше вдалося захопити "гордість російського танкобудування".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...