Таємна вечеря терористів: Путін зустрічався з ватажком "Талібану" - The Sunday Times

За даними британського видання зустріч відбулася у вересні на військовій базі в Таджикистані.

Ватажок талібів Ахтар Мохаммад Мансур. Фото:vovworld.vn

Президент Росії зустрічався з лідером терористичного руху "Талібан" Ахтаром Мансуром і обговорив з ним можливу підтримку з боку Росії. Про це пише The Sunday Times з посиланням на неназваного командира талібів, який заявив, що був присутній на зустрічі, передають Патріоти України.

Як наголошується в публікації британського видання, зустріч відбулася у вересні на військовій базі в Таджикистані. Глава талібів повідомив, що Росія пообіцяла руху фінансову і військову допомогу в обмін на співпрацю "Талібану" в російських інтересах.

Джерело Sunday Times розповіло, що Путін зажадав від "Талібану" посилити атаки на лідерів афганських моджахедів і Ісламську партію Афганістану, яка воювала з радянськими військами. Ще два командира руху розповіли газеті, що Росія підтримує "Талібан", щоб мати більше впливу на Кабул.

Вахід мужду, колишній представник "Талібану", повідомив, що Москва налагодила відносини з талібами два роки тому, так як у Росії стурбовані ситуацією з радикальними ісламськими угрупованнями в країнах колишнього СРСР. Sunday Times повідомляє, що в Кремлі заперечують факт зустрічі Путіна і Мансура.

Як стало відомо Володимир Путін був у Душанбе 14 і 15 вересня. Там він був присутній на дводенному саміті Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) і провів зустрічі з президентом Таджикистану і президентом Киргизстану.

23 грудня представники російського міністерства закордонних справ Замір Кабулов повідомив, що інтереси Росії і талібів в боротьбі з іншого терористичною організацією "Ісламська держава" збігаються. Він розповів про "канали зв'язку для обміну інформацією".

В "Талібані" спростували заяви про співпрацю з Росією. "Ми проводимо переговори, але не з приводу боротьби з ІД. Ми не хочемо, щоб іноземні сили були присутні в нашій країні, ми про це говоримо", - заявили в "Талібані".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...