Таємний візит в "ЛДНР": Жебрівський підозрює Савченко у державній зраді

Глава Донецької ВЦА зробив припущення, що нардеп від "Батьківщини" розглядає варіант легітимізації незаконних збройних формувань, які захопили схід України.

Надія Савченко. Фото: ТСН.

Народному депутату від партії "Батьківщина" Надії Савченко силові структури заборонили в'їзд на територію, підконтрольну терористам. Тому одна з версій її візиту туди - домовленість льотчиці з представниками самопроголошених "республік". Надія Савченко не повинна була відвідувати окуповану територію Донбасу. Таку заяву зробив глава Донецької ВЦА Павло Жебрівський, передають Патріоти України із посиланням на dialog.ua.

Чиновник переконаний, що надати допомогу Савченко могли українські військові, посприявши перетину кордону. Проте не виключена версія, заявив Жебрівський, що льотчиця мала домовленість з бойовиками невизнаних республік.

"Зрозуміло, що якщо вона там була, їй хтось допомагав проникнути на окуповану територію. Важко сказати, хто саме", - сказано в повідомленні. Даний візит необхідно розслідувати на найвищому рівні, переконаний глава Донецької ВЦА. Тому найближчим часом представники силових структур і СБУ зберуться на спеціальну нараду, де на порядку денному буде візит Савченко в "ЛДНР".

Жебрівський наголосив, що поїздка Савченко на окуповану територію - дуже необачний вчинок. Він зробив припущення, що нардеп від "Батьківщини" розглядає варіант легітимізації незаконних збройних формувань, які захопили схід України. Глава ВЦА стурбований тим, що свої ліберальні щодо бойовиків погляди Савченко поширюватиме в ПАРЄ, де виступає в якості депутата.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...