Такі гречківські, для яких державна служба - це прибутковий бізнес, бояться повноцінного електронного декларування як вогню - Центр протидії корупції

Павло Гречківський, якого напередодні викрили у вимаганні півмільйонного хабара, виступав за таємні декларації.

Павло Гречківський. Фото:jurliga.ligazakon.ua

Член Вищої ради юстиції Павло Гречківський, якого викрили у вимаганні хабара у розмірі $500 тисяч, нещодавно виступав за те, що декларації чиновників мають бути прихованими від публічного доступу. Про це повідомляє у Facebook Центр протидії корупції, інформують Патріоти України.

"Ще кілька тижнів тому цей топ-хабарник скиглив про те, що потрібно приховати від зайвих очей деякі розділи декларацій чиновників, дослівно: "Потрібно вносити зміни стосовно публічності деяких розділів декларації і встановити відповідальність за їх розкриття. Держава повинна захистити людей, які на неї працюють". Це заява можновладця, якого піймали на хабарі в півмільйона (!!) доларів", - йдеться в повідомленні.

"Це слова класичного чиновника, якому є що приховувати: мільйонні доходи, помешкання площею 363 квадрати, автомобілі Maybach, Land Rover, Mercedes і BMW, 38 мільйонів у вигляді внесків в цілому конгломераті фірм.

Державного діяча, який звик не обтяжувати себе якимись поясненнями і легко вписувати прибуток в 5 мільйонів в графу "інші доходи". Це той самий колишній член "молодої команди" Черновецького і бізнес-партнер Мартиненка, який не соромиться світити годинник вартістю 400 тисяч євро", - говориться у повідомленні організації.

"Такі гречківські, для яких державна служба - це прибутковий бізнес, бояться повноцінного електронного декларування як вогню. Затримання цього горе-юриста на хабарі - це зайвий доказ того, що доходи і стиль життя гречківських, чаусів, корнійців і їм подібних повинні неодмінно бути під мікроскопом у суспільства", - резюмує Центр протидії корупції.

Як відомо, 21 вересня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що Департамент справ у сфері економіки ГПУ разом з Департаментом "К" Служби безпеки викрили одного з членів Вищої ради юстиції у вимаганні 500 тис. доларів за незаконний вплив на судове рішення.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...