Там наразі важче, ніж під Авдіївкою: Росіяни б'ють "Градами" та ствольною артилерією по околицях Маріуполя (відео)

​Військові кажуть, що ворог помітно активізувався цього тижня.

Скрін відео

Увесь спектр важкого озброєння застосували бойовики протягом доби для обстрілів ділянки фронту, прилеглої до Маріуполя. Тамтешні воїни не приховують того, що останній тиждень став для них найважчим за час несення служби в зоні АТО. Про це йдеться в сюжеті ТСН, інформують Патріоти України.

"Артилерія зараз жорсткішою стала. Ночами такі тут феєрверки дивимося, салюти – кожну ніч", - зізнається боєць батальйону морської піхоти Олег. Він, як і інші оборонці Водяного, зауважують, що бойовики цілеспрямовано б'ють по цивільних будівлях.

"Добре, що мирне населення виїхало. Бо було б горе тоді", - каже один із бійців.

Військові показують вирви від 120-х і 152-х снарядів, спеціальних протибліндажних мін і ракет "Град". Але якщо ствольна артилерія ворога працює цілодобово, то реактивна підключається тільки в темряві. "Кожну ніч одна-дві машини", - твердить один із морпіхів.

Загалом у бік Широкиного окупаційні сили вистріляли зо 25 танкових снарядів, випустили 20 ракет у напрямку Сартани, 152-м калібром серед дня вдарили по Талаківці, а поблизу Чермалика надвечір упали ще близько 35 важких 120-х мін.

Напередодні вже повідомлялося, що загострення протистояння в зоні АТО торкнулося й маріупольського напрямку, де ворог у четвер вранці застосував РСЗВ "Град". Перепало від обстрілів не лише позиціям військових, але й фермерам у тиловій Сартані.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...