Темна жорстокість: Вандали на Закарпатті поглумилися над 8-метровим поклінним хрестом (фото)

Християнська святиня була встановлена 4 роки тому, 15 серпня 2013 року, на висоті 1486 метрів, в рамках святкування 1025-ї річниці Хрещення Київської Русі.

Так хрест виглядав після встановлення. Фото:http://mukacheve.church.ua

На Закарпатті розшукують вандалів, які зруйнували 8-метровий поклінний хрест. Про це заявили у прес-службі Мукачівської єпархії, передають Патріоти України.

"Мукачівська православна єпархія обурена даним фактом акту вандалізму та засуджує дії наруги над загальнохристиянською святинею, оскільки доступ до молитовного вшанування хреста був відкритий для всіх", – зазначили у повідомленні.

Наслідки роботи вандалів

Наразі вандалів шукають.

Слід наголосити, що 4 роки тому з нагоди річниці Хрещення Київської Русі хрест встановили на горі Полонина-Руна на висоті майже півтори тисячі метрів. Під час урочистого відкриття святині на гору піднялись більше сотні людей з обмеженими можливостями.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...