"Тепер дехто бажає звести рахунки": Горбатюк назвав причину конфлікту з Матіосом (відео)

Сергій Горбатюк заявив, що звинувачення проти нього пусті.
Сергій Горбатюк. Фото: Єдність.

Догана мені була зроблена руками Матіоса, який провів ряд нарад, а у підсумку до протоколу внесли неправдиві дані. Я поскаржився Генпрокурору і вимагав притягти до відповідальності Матіоса. Можливо, це одна з причин так званої нелюбові Матіоса до мене. Але у підсумку саме мені було винесено догану. Про таке у програмі FACE 2 FACE на каналі zik.ua розповів Сергій Горбатюк, заступник начальника головного слідчого управління – начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури, коментуючи свій конфлікт із головним військовим прокурором України Анатолієм Матіосом, передають Патріоти України.

Водночас Сергій Горбатюк заявив, що звинувачення проти нього пусті. «Жодної аргументації не наведено. Виглядає переважно як бажання звести рахунки, аніж намагання покращити, допомогти у розслідуванні справ про злочини на Майдані», – прокоментував Горбатюк критику на свою адресу з боку Матіоса.

Сергій Горбатюк пригадав, що коли на посаду Генпрокурора прийшов Юрій Луценко, на зустрічі з ним розслідування майданівських справ отримало підтримку. «А через три дні приходить протокол наради, на якій я був, де написано, що розслідування визнано неефективним і його потрібно передати у військову прокуратуру. Але не говорилося такого на цій нараді!
Я відразу ж тоді, у червні 2016-го, написав рапорт. Як можуть бути внесені неправдиві дані про те, що слідство визнано неефективним? А слідчий – він вкладав душу у цю справу. І ви йому кажете, що вважаєте неефективним?», – обурився керівник розслідування у майданівських справах.

Відтак, як зазначив Сергій Горбатюк, справа у підсумку потрапила у військову прокуратуру. «Хоча докази були зібрані саме нашими слідчими, а військовий прокурор каже: «Вони нічого не робили», – цитує Горбатюк Матіоса.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...