"Тепер, по суті, ніхто. ВНЖ. Довідки щороку": Росіянин розповів про ставлення до громадян України в Севастополі

Люди, які не хочуть оформлювати в Криму паспорт Росії, не можуть працевлаштуватися. Також вони є зрадниками й для України, адже не виїхали з анексованого півострова.

У окупованому Севастополі. Фото: QHA.

Окупанти в Криму вважають зрадниками тих людей, які відмовляються від громадянства Росії, та піддають їх різним утискам. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав російський журналіст Євген Левкович, передають Патріоти України.

За його словами, люди, які не хочуть оформлювати паспорт Росії, не можуть працевлаштуватися. Також вони є зрадниками й для України, адже не виїхали з анексованого півострова. "Юля. Громадянка України. Відмовилася від російського паспорта. Тепер, по суті, ніхто. На офіційну роботу не влаштуватися. ВНЖ. Довідки щороку. Підтвердження.

Їхати не хоче - майже все життя, 39 років, в Севастополі. Та й не може – старенькі батьки. Які теж вважають себе українцями. Яким ні-ні – та й кинуть в спину: "зрадники". Причому не тільки росіяни. Для України вони теж – зрадники. Тому що не виїхали. Тому що не боролися. Або погано боролися. Бо не здохли", – розповів Левкович.

Він зазначив, що тих, хто не згодний із політикою Росії, сажають у СІЗО, а це є квитком в один кінець. "Ілля. Молодий хлопець, далекий від всіх цих колотнеч. Дружина, дочка. Сидить поруч зі мною на лавці навпроти готелю, який поки ще має назву "Україна". Ледь стримує сльози. Кілька місяців тому забрали батька. Біля під'їзду. Того самого Володимира Дудку, учасника якоїсь вкрай ідіотичної кримської "диверсійної групи".

Відвезли до Сімферополя. Посадили в найжорсткіше СІЗО. 52 роки диверсанту. Вперше після арешту Ілля побачив батька по телевізору у пропагандистському сюжеті телеканалу "Росія". "Я його не впізнав. Це не він. Не його манера мови. Чи то спати не давали, чи то пити, чи то і те й інше". Опісля був на побаченнях два рази. "Сину, – сказав батько Іллі, – я досі не вірю, що все це відбувається зі мною. Поганий сон. Не вірю". По суті – прощається. "Якщо мене посадять – це квиток в один кінець", – написав Левкович.

Журналіст зазначив, що Ілля писав офіційній українській владі – міністрам, депутатам, але це не мало результату.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...