"Тепер він говорить, що помилявся!": Суд у Києві виніс вирок бразильцю-кілеру, який воював за "ЛДНР" (фото)

Підсудний повністю визнав свою провину та заявив, що розкаюється. Це перший з початку війни в Україні суд над бойовиком “Л-ДНР” із “далекого зарубіжжя”.

Бразильський терорист сяде надовго. Фото: Новинарня.

13 років позбавлення волі з конфіскацією майна – такий вирок виніс Печерський районний суд Києва 25 січня у справі за обвинуваченням бразильського найманця “ДНР” і “ЛНР” Рафаела Лусваргі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на “Новинарня“.

Підсудний повністю визнав свою провину та заявив, що розкаюється. Це перший з початку війни в Україні суд над бойовиком “Л-ДНР” із “далекого зарубіжжя”. При цьому процес вклався в один день (не рахуючи підготовчого засідання). З огляду на те, що Рафаел Лусваргі підтвердив факти з обвинувачення щодо своєї участі в бойових діях на Донбасі, судова колегія погодилася на скорочену процедуру.

Доказами були численні ролики з Лусваргі в лавах бойовиків Донбасу, розміщені на YouTube, на яких він розповідає про свої “подвиги”. “Це була велика помилка”, - сказав Лусваргі про свою участь у війні в Україні.

Він попросив про мінімально можливий термін покарання. Прокурор Ігор Вовк залишився задоволений вироком, адже просив для терориста 14 років 224 дні - максимум, можливий у разі щиросердного зізнання підсудного і його співпраці зі слідством. Суд постановив конфіскувати все майно Лусваргі, наявне в нього в Україні - ноутбук і мобільний телефон. Серед іншого, суддя визначила для Лусваргі наразі окреме тримання в ув’язненні та медогляд - бразилець заявив про загрозу його життю в Лук’янівському СІЗО, де його вже двічі били й вимагали гроші.

Також під час судового розгляду стало відомо, що напередодні бразильського терориста в тюрмі відвідала представниця Міжнародного комітету Червоного Хреста. Захист Лусваргі забезпечував державний адвокат, адже родичі, колеги й бразильські дипломати не виявили зацікавленості в більш потужному юридичному супроводі бойовика. Адвокат Максим Герасько висловив намір подавати апеляцію, аби вирок його підопічному було пом’якшено.

Нагадаємо, бразильський легіонер терористичних організацій “Л-ДНР” Рафаел Маркес Лусваргі - прибічник сталінізму, нацизму та російського євразійства - був затриманий по прибуттю літаком в аеропорт “Бориспіль” із Бразилії 6 жовтня 2016 року.

У 2014 року 32-річний професійний вбивця приєднався до бандформування "Вікінг". Брав участь у бойових діях у районі Вергулівки, Первомайського, Горлівки, Старобешевого, Дебальцевого, Донецького аеропорту. Бойовик на суді визнав ці факти. За деякими даними, СБУ виманили Лусваргі з Бразилії обманом від імені третіх осіб, спокусивши роботою в морських перевезеннях в Одесі. Компанія “Омега”, яка запросила його на роботу, оплатила терористові квиток в один кінець в Україну.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...