"Тікай, Мішо, тікай!": Стали відомі подробиці участі Добкіна у старій афері

Обслуговуючому кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Житлобуд -1» і споживчому товариству «Житлово-будівельний кооператив «Авантаж» в порушення закону було передано у власність земельні ділянки загальною площею 77,7832 га.

Михайло Добкін. Фото: Єдність.

Печерський районний суд Києва дав дозвіл слідчим Генпрокуратури на доступ до документів харківських ОК «Житлово-будівельний кооператив «Житлобуд-1» і споживчого товариства «Житлово-будівельний кооператив «Авантаж». Про це повідомляється в постанові від 4 серпня, опублікованій в Єдиному реєстрі судових рішень, передають Патріоти України.

За даними слідства, в 2008 році тодішній мер Харкова Михайло Добкін разом з секретарем міськради Геннадієм Кернесом, а також з чиновниками департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин «вступили в попередню змову і, діючи всупереч інтересам служби, використовували своє службове становище, а саме незаконно відчужували з власності територіальної громади Харкова земельні ділянки на користь третіх осіб».
Також в постанові йдеться, що директор департаменту Тетяна Овіннікова готувала рішення про передачу землі житлово-будівельним кооперативам, а Геннадій Кернес безпідставно забезпечував їх включення в раніше сформований і затверджений мером порядок денний, без розгляду їх на комісіях. Добкін, за інформацією слідства, навмисне не повідомляв депутатам про зміни, використовував свій авторитет для позитивного розгляду питань на сесіях, а потім підписував такі рішення.

Встановлено, що рішеннями 26-ї сесії 5 скликання Харківської міської ради № 274/08 та № 283/08 від 23 жовтня 2008 і рішенням 29 сесії 5 скликання Харківської міської ради № 350/08 від 24 грудня 2008 обслуговуючому кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Житлобуд -1» і споживчому товариству «Житлово-будівельний кооператив «Авантаж» в порушення закону передано у власність земельні ділянки загальною площею 77,7832 га.

Слідство вважає, що Добкін, діючи за попередньою змовою із групою осіб, зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, сприяв вказаним особам заволодіти земельними ділянками, чим завдав територіальній громаді збитків на загальну суму 226,97 млн. грн. Суддя Печерського райсуду Києва Наталія Васильєва задовольнила клопотання і дозволила вилучати оригінали документів з облуправління статистики.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...