"Это больше похоже на катастрофу": Тріснутий російський ''Союз'' приземлився у Казахстані

Екіпаж доставив на Землю апарат із доказами, які повинні пояснити, чому космічний корабель "Союз" був пошкоджений у відкритому космосі.

"Союз МС-09" приземлився у Казахстані. Фото: NASA.

Капсула з космонавтами російського корабля "Союз МС-09" приземлилася на космодромі Байконур у Казахстані. Космонавт Сергій Прокоп'єв, європейський астронавт Олександр Герст й американський астронавт Серіна Ауньйон-Ченселлор успішно повернулися на Землю із Міжнародної космічної станції, передають Патріоти України із посиланням на "РИА Новости".
Спершу, у зв'язку з низькою хмарністю, рятувальники не могли виявити місце приземлення капсули корабля "Союз МС-09". Зараз усі члени екіпажу проходять медичне обстеження. Екіпаж доставив на Землю апарат із доказами, які повинні пояснити, чому космічний корабель "Союз" був пошкоджений у відкритому космосі: раніше була виявлена пробоїна, яка, ймовірно, утворилася через потрапляння в обшивку мікрометеоритів.

Крім доказів, "Союз" привіз із МКС надруковані в космосі на російському 3D-біопринтері хрящову тканину людини і щитоподібну залозу гризуна. У мережі з'явилася перша реакція на подію. Багато користувачів були захоплені поверненням космонавтів на Землю, однак знайшлися й ті, хто з гумором поставився до цього:


Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...