Той самий "брат Яценюка": Французького терориста, затриманого в Україні, засудили до 6 років в'язниці

Як відомо, громадянина Франції затримали у 2016 році на українсько-польському кордоні зі зброєю та вибухівкою.

Грегуар Муто. Фото:Громадське телебачення

Любомильський районний суд Волинської області засудив до 6 років позбавлення волі громадянина Франції Грегуара Муто за підготовку терактів і зберігання боєприпасів. Його визнали винним у підготовці терористичного акту і спробі контрабанди зброї. Про це пише Громадьске, інформують Патріоти України.

"Сьогодні суд оголосив вирок - остаточне покарання у вигляді 6 років позбавлення волі без конфіскації майна", - сказано в ньому. Француз визнаний винним за ст. 201 (контрабанда зброї), ст. 258 (підготовка теракту) і ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

6 червня 2016 року голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що на україно-польському кордоні був затриманий француз Грегуар Муто, який віз зброю і вибухівку до Франції.

За даними СБУ, затриманий планував влаштувати серію терактів під час Чемпіонату Європи-2016 з футболу, який проходив у Франції.

Грицак розповів, що з грудня 2015 року в Україні француз Муто під виглядом волонтера почав налагоджувати контакти з військовими в зоні антитерористичної операції.

Суд також не зміг заслухати свідчення Михайла Зубова, основного свідка звинувачення, оскільки минулої весни той вчинив самогубство.

Суд відмовився кваліфікувати злочини Муто як групові, тобто вчинені за попередньою змовою групою осіб, оскільки слідство так і не знайшло спільників Муто.

Ні прокуратура, ні захист поки не коментують, чи будуть вони оскаржувати вирок Любомльського суду.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...