Трамп може втратити свого держсекретаря: Американські ЗМІ дізнались, що Тіллерсон керував пов'язаним з РФ панамським офшором

Під управлінням Тіллерсона Exxon Neftegas був оператором проекту «Сахалін-1», в рамках якого ведеться видобуток на північно-східному шельфі російського острова Сахалін.

Тіллерсон та Путін. Фото: АР.

Кандидат в державні секретарі США Рекс Тіллерсон керував офшорною компанією, яка використовувалася спільно ExxonMobil з Росією. Про це пише американський «Центр за чесність в суспільстві», який займається журналістськими розслідуваннями, передають Патріоти України.

У 1998 році Тіллерсон був призначений президентом зареєстрованої на Багамах компанії Exxon Neftegas. Однак те, що він був ще й її директором, тобто безпосередньо займався справами компанії, стало відомо тільки зараз завдяки витоку з багамського реєстру.

Під управлінням Тіллерсона Exxon Neftegas був оператором проекту «Сахалін-1», в рамках якого ведеться видобуток на північно-східному шельфі російського острова Сахалін.

Нагадаємо, Тіллерсон з 1975 року працює в структурі ExxonMobil і не має дипломатичного досвіду. В кінці 90-х років він отримав посаду президента в російській «дочці» Exxon - компанії «Ексон Нафтогаз Лімітед», тоді ж він познайомився з Путіним. З 2006 року Тіллерсон займає пост CEO в ExxonMobil. У 2013 році Путін нагородив Тіллерсона орденом Дружби за «значний внесок у зміцнення співпраці в паливно-енергетичному секторі».

Тіллерсона належить великий пакет акцій Exxon. Пост державного секретаря США аналогічний посади міністра закордонних справ в більшості інших держав. Кандидатура на пост держсекретаря вноситься президентом США і затверджується Сенатом. Зараз цю посаду обіймає Джон Керрі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...