Транслювали державні таємниці: Чиновників міськради Запоріжжя підозрюють в передачі секретних даних бойовикам

Чиновників мерії підозрюють у тому, що вони нібито передавали секретні дані на тимчасово непідконтрольні території України за допомогою спеціального обладнання.
Обшуки у мерії Запоріжжя. Ілюстрація: УНІАН.

Сьогодні, 1 серпня, співробітники Управління СБУ в Запорізькій області у рамках обшуку в будівлі Запорізької міської ради проводять вилучення несертифікованих спецзасобів зв'язку. Як розповів УНІАН представник СБУ в Запорізькій області, обшук проходить у рамках відкритого кримінального провадження за ст. 359 (Незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) Кримінального кодексу. Новину передають Патріоти України.

«Йдеться про те, що чиновники, які мають доступ до державної таємниці, у своїй роботі використовували несертифіковані технічні засоби: камери відеоспостереження, телефони тощо. Таким чином, треті особи мали можливість отримувати доступ до важливої інформації», - розповів представник УСБУ.

Водночас, за повідомленням прес-служби мерії, міський голова Запоріжжя Володимир Буряк заявив, що вважає всі підозри на адресу співробітників мерії абсурдом. Зокрема, Буряк зачитав частину рішення Жовтневого районного суду Запоріжжя, який дав санкцію на обшук, згідно з яким чиновників мерії підозрюють у тому, що вони нібито передавали секретні дані на тимчасово непідконтрольні території України.

«Я думаю, що цей інцидент надуманий. Оскільки, якщо почитати постанову суду, то там написано, що в кабінеті встановлена якась система, що ми транслюємо кудись дані. Я кажу, що це повний абсурд», - цитує прес-служба слова мера. «Виходячи з постанови суду, я так розумію, що йдеться про те, що у нічний час йде передача даних у всякі там «ДНР», - також додав Буряк. Він також наголосив, що на сьогодні жодному зі співробітників мерії не пред'явлено ніяких звинувачень.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...