Тріумф сепаратистів? У Каталонії назвали терміни проголошення незалежності від Іспанії

Очільник каталонського уряду зазначив, що поліція і Цивільна гвардія Іспанії повинні бути виведені з регіону.

У Каталонії готові оголосити про незалежність від Іспанії. Ілюстрація:Апостроф

У Каталонії влада готова оголосити рішення про проголошення незалежності протягом доби з моменту публікації результатів референдуму. Про це заявив глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон, передають Патріоти України з посиланням на La Vanguardia.

За словами Пучдемона, влада розслідує порушення прав жителів регіону в ході голосування. Він також зазначив, що поліція і Цивільна гвардія Іспанії повинні бути виведені з Каталонії.

"Думаю, що ми заслужили право бути почутими, щоб на наші проблеми безпосередньо звертали увагу європейські інститути", - заявив Пучдемон.

Глава уряду вважає, що для врегулювання конфлікту між Барселоною і Мадридом "необхідно посередництво третьої сторони".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...