Тролі залишаться без хліба: В Україні викрили потужну бот-мережу Mumblehard, керовану з РФ, - кіберполіція

Зловмисники могли віддалено виконувати команди на заражених серверах, отримувати несанкціонований доступ до оброблюваної ними інформації та несанкціоновано використовувати їх обчислювальні ресурси.

Ілюстрація:tsn.ua

Протягом тривалого часу в Україні функціонував сервер, який керував масштабною мережею для розсилання спаму. Бот-мережа була сформована зі зламаних серверів цілого ряду приватних українських та закордонних компаній, заражених шкідливою програмою Linux/Mumblehard. Про це повідомляє прес-служба Департаменту кіберполіції Національної поліції України, зазначають Патріоти України.

Кількість таких серверів варіювалося в різні проміжки часу і, станом на березень 2016 року, перебуваючи в 63 країнах світу, становила близько 4000, 33 з яких українські.

Зловмисники могли віддалено виконувати команди на заражених серверах, отримувати несанкціонований доступ до оброблюваної ними інформації та несанкціоновано використовувати їх обчислювальні ресурси.

Усе це, включно з масовим поширенням повідомлень електрозв'язку, без попередньої згоди адресатів, призводило до витоку інформації. Крім того, завдавало матеріальні та репутаційні збитки, оскільки IP-адреси заражених серверів потрапляли в різні чорні списки.

"Сервер управління бот-мережею Mumblehard, адміністрований російськими спамерами, був відшуканий у південних регіонах нашої країни", - повідомляють у кіберполіції.

Наразі вжито заходів щодо ліквідації кіберзагрози та розшуку причетних до злочину осіб.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...