Три роки без "русского мира": Боєць АТО пригадав, як Авдіївку звільняли від окупантів

Місто було звільнено обмеженими силами - всього 56 піхотинців і екіпажі трьох танків.

Ілюстрація:Преса УкраїниТри роки тому військовослужбовці 2-] батальйонно-тактичної групи 93-ї окремої гвардійської механізованої бригади разом з бійцями "Правого сектора" звільнили місто Авдіївку Донецької області, захоплене терористами в квітні 2014 року. Про це пише DonPress, передають Патріоти України.

Безпосередній учасник подій, колишній заступник 5-ї механізованої роти лейтенант Кирило Недря розповів подробиці успішної військової операції.

"У першій половині дня 28 липня військові провели нараду і висунулися в напрямку Авдіївки. Наша група обійшла ворога і атакувала місто з боку об'їзної, вийшла на блокпост в районі дев'ятиповерхівки. Збили блокпости в районі моста і дев'ятиповерхівки, вийшли на рубіж в районі розважального комплексу "Царське полювання" і закріпилися", - згадує боєць АТО.

"На наступний день прийшло підкріплення, з яким українські військові повністю звільнили місто і провели зачистку. Велику роль у цій операції зіграв фарт, удача. Адже місто Авдіївку звільняли обмеженими силами - всього 56 піхотинців і екіпажі трьох танків", - каже Недря.

Бойовики не вірили, що таке можливо, особливо після того, як один танк ЗСУ потрапив у бетонну відмостку і не міг виїхати.

"Ворог заспокоївся і розслабився, вирішивши, що все вже закінчилося. Але тут в атаку пішли ми, і несподівано вибили противника. Варто відзначити, що хоча бойовики і вели щільний вогонь, а деякі БМП отримали по дві гранати з РПГ, обійшлося без втрат", - розповів військовий.

Після успіху в Авдіївці рота Недрі вирушила на захист донецького аеропорту.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...