Це справді Мордор: МЗС вимагає від РФ припинити тортури українця Афанасьєва

Останнім часом російські тюремники також не дозволяють консульським посадовим особам України відвідати Геннадія Афанасьєва, незважаючи на неодноразові звернення української сторони.

Геннадій Афанасьєв. Фото: russiaregionpress.ru.

В Україні глибоко стурбовані продовженням застосування тортур щодо незаконно ув’язненого громадянина України Геннадія Афанасьєва співробітниками пенітенціарної служби Російської Федерації, нелюдського поводження з ним та постійного порушення його прав. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на офіційний сайт МЗС України.

Підтвердженням посилення тиску російської влади на Геннадія Афанасьєва став факт затримання 3 лютого 2016 року російського адвоката Ернеста Мезака, який захищає інтереси незаконно ув’язненого українця щодо відновлення його порушених у колонії прав. Цинізм російських органів влади виявляється і у відмові протягом двох останніх місяців консульським посадовим особам України відвідати Геннадія Афанасьєва, незважаючи на неодноразові звернення української сторони.

"Вимагаємо від російської сторони забезпечити дотримання прав незаконно ув’язненого громадянина України Геннадія Афанасьєва, негайно надати дозвіл консульським посадовим особам України відвідати ув’язненого українця та звільнити його як незаконно засудженого, а також припинити переслідування його захисників.

Закликаємо міжнародне співтовариство засудити кричущі факти порушення російською стороною норм міжнародного права та міжнародних договірно-правових зобов’язань у сфері забезпечення прав і свобод громадян, що набувають системного характеру, та продовжити цілеспрямований тиск на Російську Федерацію з метою звільнення громадян України –політичних в’язнів агресивної політики Кремля", - йдеться у офіційному коментарі МЗС України.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...