Ціна життя: Чоловік, з вини якого загинуло 73 людини, відбувся дрібним штрафом

Судді пояснили вирок тим, що обвинувачений вважав, нібито продає сировину для виробництва очищувача для скла.

Сурогатний алкоголь забрав життя кількох десятків людей. Фото: NEWS24.

Комінтернівський районний суд Харкова визнав винним постачальника метанолу, що використовувався для виготовлення сурогатного алкоголю, жертвами якого стали 73 людини, і призначив йому штраф у розмірі 1700 грн. Про це сказано у вироку, опублікованому на сайті Єдиного держреєстру судових рішень, передають Патріоти України.

“Визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.321 (незаконне виробництво, придбання, перевезення та збут отруйних речовин – ІФ) КК України та призначити покарання у вигляді штрафу в сумі… 1700 грн”, – йдеться у документі.

У мотивувальній частині документа зазначено, що обвинувачений, не будучи суб’єктом підприємницької діяльності, в серпні-вересні 2016 року декілька разів придбав у ТОВ “Продмашстрой” метанол (у цілому – 5101 л), який потім перепродував харків’янину, який займався виготовленням і реалізацією сурогатного алкоголю, який спровокував серію отруєнь, зокрема зі смертельними наслідками.

“У фіскальної служби (яка розслідує цю справу – ред.) немає ніяких доказів того, що людина знала, для чого покупець використовує куплений метанол. Він думав, що продає сировину для виробництва очищувача для скла”, – пояснили у прес-службі прокуратури Харківської області.

Також у прокуратурі повідомили, що у справі про виробництво та реалізацію сурогатного алкоголю, що викликав серію отруєнь, зокрема зі смертельними наслідками, проходить 11 підозрюваних. Це люди, які безпосередньо виготовляли отруту і продавали її людям. Навіть після перших смертей вони не зупинили продаж. Ось ця група людей, на думку слідства, і відповідальна за смерті”, – додали у відомстві.

Нагадаємо, за офіційними даними, на кінець листопада 2016 року в Україні були зареєстровані 150 випадків отруєнь небезпечним алкоголем, з них 73 із летальним результатом. Згідно з результатами судмедекспертизи у 60-ти померлих був виявлений у крові метиловий спирт.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...