Тиск на Обаму: Росія завдала авіаудару по базі США в Сирії, - The Wall Street Journal

20 військових, які перебували на базі, встигли покинути її за 24 години до авіаудару.

Бомбардування у Сирії. Фото: Рейтерс.

16 червня в населеному пункті Ат-Танф (Сирія) повітряно-космічні сили Росії скинули на секретну базу США касетні боєприпаси. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України.

За інформацією співрозмовників видання, авіаудари були частиною плану РФ щодо здійснення тиску на президента США Барака Обаму, щоб змусити Вашингтон піти на тіснішу співпрацю з Росією в повітряному просторі над Сирією. Відзначається, що 20 військових, які перебували на базі, встигли покинути її за 24 години до авіаудару.

Після атаки співробітники центрального командування сил США в Катарі зв'язалися з російськими колегами в сирійській Латакії і попередили, що ця база задіяна в кампанії США і не повинна піддаватися нападу. Через 90 хвилин після попередження США пішла нова хвиля ударів РФ по базі. Повідомляється, що представники США намагалися зв'язатися з російськими пілотами, використовуючи частоти, які США і Росія домовилися використовувати в надзвичайних ситуаціях. Однак російські льотчики проігнорували дзвінок.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...