У ДП "Укроборонпром" показали модернізований основний бойовик танк Т-72АМТ (відео)

У процесі розробки нової бойової машини максимальну увагу було приділено досвіду, який українські війська отримали в зоні АТО. Це допомогло зробити танк більш захищеним і ефективним.

Бойовий танк Т-72АМТ. Фото:скрін відео

ДП "Київський бронетанковий завод", який входить у ДК "Укроборонпром", розробив нову модернізацію основного бойового танка Т-72А до виду Т-72АМТ. Про це повідомляється на сторінці концерну у Facebook, передають Патріоти України.

У процесі розробки нової бойової машини максимальну увагу було приділено досвіду, який українські війська отримали в зоні АТО. Це допомогло зробити танк більш захищеним і ефективним.

На Т-72АМТ встановили динамічний захист нового покоління - "Ніж", який знижує ефективність ворожих кумулятивних і бронебійних оперених підкаліберних снарядів.

Крім того, він також ефективний проти боєприпасів, що діють за принципом "ударного ядра". Такий захист вже використовують на танках "Булат" і "Оплот".

Для додаткового захисту Т-72АМТ обладнано противокумулятивними ґратами, які захищають найуразливіші зони танку з боків і на кормовій частині. Ефективність такого захисту було вже неодноразово доведено під час бойових дій у зоні АТО.

Танк також обладнали приладами нічного бачення із сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління. Такі прилади встановлено для всіх членів екіпажу.

До того ж, оператор-навідник отримав нічний приціл із можливістю ведення вогню керованою ракетою "Комбат".

Ця ракета має напівавтоматичне наведення за допомогою лазерного променя і здатна на відстані п'ять кілометрів пробити не менш ніж 750 мм броні, при цьому повністю ігнорується динамічний захист.

Модифікація Т-72АМТ передбачає також нові цифрові радіостанції та сучасні супутникові засоби навігації.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...