У ГПУ панує корупція та кругова порука, а ключові посади обіймають послідовники Пшонки, - Касько

Шокін забрав у Віталія Каська всі можливості вести і контролювати справи, над якими починала працювати його команда, в тому числі й у справі так званих "діамантових прокурорів".

Віталій Касько. Фото: prawwwda.com.

Заступник генерального прокурора Віталій Касько, який вирішив звільнитися з Генеральної прокуратури України, наголошує, що в ГПУ панує корупція та кругова порука, а ключові посади обіймають послідовники колишнього генерального прокурора Віктора Пшонки. Про це він повідомив сьогодні на брифінгу, передають Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

Касько зачитав свій рапорт на ім'я генпрокурора Віктора Шокіна, відзначивши, що хоче звільнитися за власним бажанням. "Таке бажання обґрунтоване тим, що нинішнє керівництво прокуратури остаточно перетворило її на орган, де панує корупція і кругова порука, а будь-які спроби змінити цей стан речей всередині прокуратури відразу і показово переслідуються. Тут працює не право і закон, а свавілля і беззаконня, а ключові позиції в Генеральній прокуратурі з кожним днем обіймає все більше вихованців і послідовників сумновідомого Пшонки", - наголосив Касько.

"Я хотів би сказати, що прийняв рішення звільнитися з органів прокуратури", - наголосив Касько. Він продемонстрував рапорт, підписаний сьогоднішнім числом. "Останньою краплею став черговий перерозподіл обов'язків у Генпрокуратурі України. Шокін забрав у мене всі функцій та інструменти вести і контролювати справи, над якими починала працювати наша команда, в тому числі й у справі так званих "діамантових прокурорів". Проте, причини того, чому у Генеральній прокуратурі більше неможливо і безглуздо працювати - вони є значно глибшими", - заявив Касько.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...