У Європейському суді заступилися за чоловіка, який плюнув на Путіна

Йдеться про портрет російського "вождя". Чоловіка засудили за статтею "дрібне хуліганство" та заарештували на 15 діб.

Дмитро Каруєв. Фото:  уніан

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) збирається перевірити, чи були достатньо вагомими підстави для арешту 25-річного росіянина Дмитра Каруєва. Як стверджувалося, чоловік демонстративно плюнув на портрет Володимира Путіна у 2012 році. ЄСПЛ намагається визначити, чи відповідав судовий процес в Росії міжнародним нормам, повідомляють Патріоти України з посиланням на Zona Media.

Подія сталася 6 травня в російському місті Чебоксари. Активіст "Іншої Росії" Каруєв влаштував одиночний пікет біля громадської приймальні партії "Єдина Росія". Під час нього плюнув (пізніше стверджував, що чихнув) на портрет Путіна.

Чоловіка засудили за статтею "дрібне хуліганство" та заарештували на 15 діб. На думку судді, він продемонстрував "явну неповагу до суспільства, нехтуючи загальноприйнятими нормами поведінки", коли плюнув на всенародно обраного президента.

Московський суд відмовився розглядати скаргу Каруєва. Був повністю згоден із рішенням місцевого судді. Чоловік вирішив захищати свої права на найвищому рівні.

ЄСПЛ звернувся до російської влади із запитаннями. Має намір з'ясувати, чи не порушувалися стандарти статті 10 Європейської конвенції про захист прав людини і основних свобод, в тому числі права чоловіка на свободу вираження поглядів стаття, чи адміністративна справа і арешт мали "невідкладну соціальну необхідність" та були соціально обгрунтованими.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...