У кінці тижня в Криму сталося кілька знакових подій - ЗМІ

Рятувальники завершили активну фазу морської операції з пошуку членів екіпажу суховантажу "Герої Арсеналу", який 19 квітня розбився в Чорному морі недалеко від берегів Криму.

Верховна Рада Криму. Ілюстрація:Deutsche Welle

У п'ятницю, 21 квітня 2017 року, в Криму стало відомо про декілька знакових подій. Про це пишуть События Крыма, передають Патріоти України.

1. Одіозний народний депутат України від партії "Опозиційний блок" Євген Балицький хоче відкрити свою приймальню в анексованому Криму, але заковика лише в місцевій "владі", яка не дає згоду.

Нардеп висловив думку про те, що торгувати потрібно як з Кримом, так і з Донбасом, щоб впливати на ці території. Слід наголосити, що сім'я Балицького продовжує вести бізнес в Криму, а недавно його старший син навіть отримав російське громадянство.

2. Варшаві не сподобалися коментарі американського політолога і колишнього радника президента США Збігнєва Бжезіньського про те, що Україна не зможе повернути Крим найближчим часом.

Про це, як повідомляє Gazeta Wyborcza, говориться в статті, яка з'явилася на сайті посольства Польщі в США. Її написав член програмної ради партії "Право і Справедливість", член народної Ради розвитку при президенті Польщі, а також член політичного кабінету міністра закордонних справ Польщі Пшемислав Журавський вель Гаєвський.

"Це дуже загрозливі і хворобливі слова, а з вуст поважного аналітика - вони ганебні", - сказав політик.

3. "Влада" Криму може до кінця року продати ряд раніше націоналізованих санаторіїв. Про це повідомив міністр економічного розвитку регіону Андрій Мельников.

"Ми не завтра виходимо на ринок і не завтра їх продаємо, але протягом року - це наше завдання. Ми знаходимося в самій початковій стадії - стадії показу. Динаміка спілкування з інвесторами показує, що інтерес все більше і більше, тому що санаторії як окремі об'єкти в Криму не позиціонувалися досі на ринку. Число людей, які їх дивляться, збільшується з тижня на тиждень ", - заявив міністр.

За словами Мельникова, продаж санаторіїв є "пріоритетним завданням" для республіки.

4. Рятувальники завершили активну фазу морської операції з пошуку членів екіпажу суховантажу "Герої Арсеналу", який 19 квітня розбився в Чорному морі недалеко від берегів Криму. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Росморречфлота.

"У зв'язку з тим, що район, в якому зазнало аварії судно, і прилеглі до нього водні поверхні обстежені якісно і в повній мірі, а також з огляду на складні гідрометеорологічні умови - температура води 8-9 градусів Цельсія, температура повітря 11-13 градусів Цельсія, хвилювання моря до 4 метрів і відсутність будь-якої розумної надії на виявлення тих, що вижили членів екіпажу затонулого теплохода "Герої Арсеналу" - було прийнято рішення про припинення активної фази морського пошуку", - відзначили в прес-службі.

5. У Сімферополі з'явилися оголошення про проведення дитячої фотосесії у військових костюмах до Дня Перемоги. Інформація про це розміщена в соціальній мережі "ВКонтакте".

"Дорогие друзья!!!!! Приглашаю Вас принять участие в детском фотопроекте посвященному ДНЮ ПОБЕДЫ !!!!!!", - пише фотограф Світлана Співакова (авторська орфографія і пунктуація збережені - ред.).

Фотограф пропонує фотозйомку на вулиці в фотозонах, оформлених у військовій тематиці.

"На съемку можно привезти своего четвероного друга. И для полной погруженности в данную тему, желательно принести фотографии своих бабушек и дедушек принимавших участие в ВОВ", - підкреслює фотограф.

Вартість фотосесії - 3 тис. рублів (приблизно 1430 грн) за одну годину зйомки.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...