У Києві СБУ затримала банду лжеколекторів (фото)

Оперативники спецслужби задокументували, що з початку року "колектори" отримали понад сім мільйонів гривень.

Затримання злочинців. Фото:прес-служба СБУ

Служба безпеки України припинила в Києві діяльність організованого злочинного угруповання, що вимагало гроші під виглядом колекторів. Про це повідомляє прес-служба відомства на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Так, правоохоронці встановили, що зловмисники отримували доступ до баз боржників деяких фінансових установ.

"Через фірму-прикриття вони за безцінь скуповували кредитні зобов'язання фізосіб. Надалі учасники угруповання починали залякувати боржників, телефонуючи їм, родичам, колегам по роботі з вимогою повернути гроші з відсотками. Вони погрожували фізичною розправою, викраденням близьких і змушували громадян переказувати кошти на банківський рахунок", - сказано в повідомленні.

Оперативники спецслужби задокументували, що з початку року "колектори" отримали понад сім мільйонів гривень. Співробітники СБУ викрили одинадцять учасників угруповання в офісі після перерахування грошей від чергового боржника.

У даний час в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 189 Кримінального кодексу України, відбуваються обшуки за місцем проживання учасників угруповання.

Також тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, задіяних у вимаганні грошей з громадян.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...