У лавах Нацгвардії СБУ затримала шпигунку, яка "зливала" російським спецслужбам секретну інформацію

За оцінкою української спецслужби, затримана, яка була завербована росіянами влітку 2016 року, встигла передати їм 40 секретних документів.

Ілюстрація:Zaxid.net

Служба безпеки України затримала військовослужбовця Національної гвардії України, яка передавала секретну інформацію російським спецслужбам. Про це під час брифінгу 11 жовтня повідомив глава СБУ Василь Грицак, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

За його словами, жінка на прізвище Родіонова, яка проходила службу на центральній базі зберігання Нацгвардії, була затримана 5 жовтня.

Грицак зазначив, що під час листування з російськими кураторами вона користувалася чоловічими псевдонімами "45-й" і "Невський" для конспірації. За оцінкою СБУ, Родіонова встигла передати росіянам 40 секретних документів.

"Вона передала досить значний обсяг інформації з обмеженим доступом. Як ви розумієте, чим би вона не займалася на центральній базі зберігання Нацгвардії України, і, маючи доступ до інформації з обмеженим доступом, вона завдала шкоди інтересам обороноздатності України", - пояснив він.

Глава СБУ розповів, що затримана була завербована російськими спецслужбами влітку 2016 року, також неодноразово виїжджала на територію РФ. Жінку навчили користуватися спеціальним шифрувальним обладнанням.

Грицак додав, що зараз затримана активно співпрацює зі слідством, дає інформацію про свого куратора, а також про обставини її вербування.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...