У Маріуполі істерика через перейменування проспекту Жукова в проспект на честь Героїв АТО (відео)

У мітингу взяли участь кілька сотень людей, які скандували "Фашизм не пройде!".

Маріуполь. Фото: rian.com.ua.

У місті Маріуполі Донецької області жителі мікрорайону Східний влаштували 21 квітня скандал через перейменування проспекту маршала Жукова в проспект Героїв АТО. Відповідне відео опубліковано на каналі "Громадське.ТВ" на YouTube, передають Патріоти України.

У мітингу взяли участь кілька сотень людей, які скандували "Фашизм не пройде!". Спочатку заявлялося про збори комітету самоорганізації населення. Присутнім запропонували розділитися на дві половини. Тим хто "за" перейменування - в одну сторону, в іншу - тим хто "проти". Однак, ті, що зібралися заявили, що взагалі не хочуть перейменування, навіть якщо їх проспект не носитиме назву Героїв АТО.

За словами місцевих жителів, влада зробила недостатньо, щоб допомогти постраждалим на "Східному" після обстрілу 24 січня 2015. Нагадаємо, ім'я маршала Жукова занесено до списку історичних діячів, які потрапляють під закон про декомунізацію, оскільки він відзначився чисельними наказами про розстріли червоноармійців і мародерством на окупованих територіях Німеччини, а також брав участь в придушенні революції 1956 року в Угорщині.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...