У Муженка озвучили кількість бійців оперативного резерву ЗСУ

Станом на сьогодні обсяги резервістів ЗСУ нарощено до 150 тис. осіб, з них оперативного резерву першої черги — близько 120 тис. осіб, оперативного резерву другої черги — близько 30 тис. осіб.

Ілюстрація:biz.liga.net

Станом на сьогодні чисельність резервістів Збройних сил України нарощено до 150 тис. осіб. Про це під час брифінгу розповів начальник Головного управління персоналу — заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Артур Артеменко, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу відомства.

Станом на сьогодні обсяги резервістів ЗСУ нарощено до 150 тис. осіб, з них оперативного резерву першої черги — близько 120 тис. осіб, оперативного резерву другої черги — близько 30 тис. осіб.

Протягом 2017 року у порівнянні з попереднім роком більш ніж вдвічі було збільшено залучення резервістів оперативного резерву першої черги на навчальні збори у складі 20-х бойових бригад на етапах відновлення їх боєздатності. Кількість учасників таких зборів зросла до 17,6 тис. осіб, (з них 1,3 тис. офіцерів), а тривалість самих зборів було подовжено до 30 діб.

У 2018 році вже підготовлено близько 3 тисяч резервістів оперативного резерву першої черги, і близько 400 резервістів оперативного резерву другої черги.

Як відомо, 21 березня уряд затвердив чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу в квітні-травні 2018 року. У цей період на службу мають піти 15 тисяч 190 людей.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...