"У нас расистська країна, арабів більшість населення не любить": Російський політик прокоментував заяву Путіна про закінчення війни у Сирії

Війна в Сирії не дала внутрішньополітичного ефекту на відміну від війни в Україні, однак просто її закінчити для Кремля означатиме визнати власну поразку.
Леонід Гозман. Фото: patriot-su-rf.ru.

Якби заява Генштабу Росії про фактичне припинення війни в Сирії виявилася правдою, було б добре. Однак за рахунок сирійської кампанії Кремль не досяг своїх внутрішньополітичних цілей. З іншого боку, згортання військової присутності можуть розцінити як поразку. А для Кремля це неприпустимо. Таку думку "Обозревателю" висловив російський опозиційний політик Леонід Гозман, передають Патріоти України.

"Я не знаю, що там відбувається, я не можу цього оцінити. Це той випадок, коли я був би радий, якби це була правда. Тому що загибель людей – це погано. І якщо там менше вбивають, то це добре, незалежно від політичного супроводу цього", - сказав він.

Водночас політик зауважив: "Мені здається, що війна в Сирії не дала внутрішньополітичного ефекту на відміну від війни в Україні. Цю війну населення сприймає як щось абсолютно екзотичне і незрозуміле. Ніхто не співчуває арабам - ні тим, ні іншим. У нас досить расистська країна, арабів більшість населення не любить. Тому на цю війну всім наплювати".

Відповідаючи на запитання, чи має намір Кремль згорнути свою участь у війні в Сирії, Гозман сказав: "Щодо згортання я не знаю, тому що легко війну почати і дуже важко її закінчити. Якщо Путін виведе звідти війська, різко скоротить рівень своєї участі, то це можуть розцінювати як поразку. Його опоненти всередині країни і за кордоном, зокрема в Україні, говоритимуть про поразку Російської Федерації. А це те, чого він не може допустити, особливо перед виборами", - відповів Гозман.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...