У Німеччині знайшли ще одне підтвердження причетності Путіна до вбивства Литвиненка

Журналісти довели, що контакти президента РФ з тамбовською мафією розпочалися під час його праці у мерії Санкт-Петербургу. Саме подібними розслідуваннями був зайнятий колишній офіцер ФСБ незадовго до свого вбивства.

Олександр Литвиненко. Фото: fast-images.ru.

Колишній офіцер Федеральної служби безпеки Росії Олександр Литвиненко був вбитий через розслідування з приводу зв'язків нинішнього президента Росії Володимира Путіна з тамбовським організованим злочинним угрупованням. Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник міжнародного Фонду громадянських свобод Олександр Гольдфарб з посиланням на результати розслідування журналістів з Німеччини, передають Патріоти України.

"В преддверии обнародования лондонским судом решения по результатам недавних слушаний по делу Литвиненко немецкое телевидение ZDF показало в среду документальный фильм об этом убийстве. Основной вывод: Литвиненко был убит за расследование связей Путина с лидерами тамбовской ОПГ Геннадием Петровым и Владимиром Кумариным, которое он проводил, работая на службы безопасности Великобритании и Испании.

В фильме впервые дал интервью следователь Хозе Гринда, — автор обвинительного заключения по делу русской мафии в Испании, недавно представленного в испанский суд. Также показаны новые кадры записей самого Литвиненко и интервью с Дмитрием Ковтуном, одним из предполагаемых исполнителей убийства", — відзначив Гольдфарб.

Він також підкреслив, що автори фільму розповідають про свій візит до Санкт-Петербургу і прогулянку по "бойових місцях" діяльності тамбовської банди в часи, коли Путін працював у міській мерії. "Утверждается, что именно тогда возникла его связь с "тамбовцами". Среди прочего, съемочная группа посетила бывший дачный кооператив "Озеро", где Путин и его ближайший круг соседствовали с лидерами тамбовской ОПГ. В фильме впервые представлены кадры, снятые в больничной палате за день до смерти Литвиненко", — відзначив глава фонда.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...