У пам’ять про одного з кращих контррозвідників України: З'явився документальний фільм про загиблого у теракті полковника СБУ (відео)

В сюжеті розповідається про життєвий та бойовий шлях Олександра Хараберюша, зокрема про його діяльність ще до війни.

Олександр Хараберюш. Фото:скрін відео

У пам’ять про Героїв, які віддали життя за збереження української Незалежності, колектив Академії СБУ створив відеофільм про одного з кращих контррозвідників Служби безпеки - полковника Олександра Хараберюша. 8-хвилиннне відео розміщено на офіційному каналі Академії в YouTube, повідомляють Патріоти України.

В сюжеті розповідається про життєвий та бойовий шлях Хараберюша, зокрема про його діяльність ще до війни.

Як наголошується, до 2014 року профілем діяльності полковника була боротьба з нелегальною міграцією, в чому він показав неабиякі успішні результати: набули чинності 15 обвинувальних вироків щодо організаторів каналів незаконного переправлення людей через державний кордон України.

Окрім того, розповідається про особисту участь військового у визволенні Маріуполя та боротьбу з агентурою росіян у тилу.

Як відомо, 31 березня о 08.35 в Центральному районі Маріуполя на перетині просп. Металургів і вул. Кафайської стався вибух автомобіля, в якому перебував заступник начальника головного відділу контррозвідки Донецького управління СБУ Хараберюш. Офіцер загинув на місці.

Основною версією загибелі Хараберюша є терористичний акт, пов'язаний з професійною діяльністю загиблого.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...