У розправі над групою "Ендрю" є новий підозрюваний - офіцер-розвідник 92-бригади

Андрій Асосов став першим діючим військовослужбовцем, що несе службу безпосередньо на лінії зіткнення в зоні АТО, якому пред’явлено підозру у цій справі.

На місці розстрілу мобільної групи під Щастям. Фото: expres.ua.

У справі про напад на зведену мобільну групу "Щастя" пред’явлено підозру командиру окремої розвідувальної роти 92 ОМБр Андрію Асосову на позивний "Каскад". Про це кореспонденту Depo.Харків повідомив голова юридичної фірми "СЕНС" Леонід Маслов, котрий є колишнім розвідником 92-ї ОМБр і організовує захист підозрюваних у нападі на групу "Ендрю", передають Патріоти України.

"Прокуратура сил АТО ставить Асосову порушення порядку перетину лінії розмежування у змові з іншим підозрюваним Олександром Свідро та надання завідомо неправдивих показань", - зазначив Маслов. Він уточнив, що 27 квітня слідчий військової прокуратури сил пред’явив Асосову підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.332-1 та ч.2 ст.384 КК України.

За версією слідства, впродовж березня-липня 2015 року Асосов, діючи за попередньою змовою із Свідро ("Змій") та іншими особами, використовуючи надані йому повноваження командира розвідроти, забезпечив безперешкодний проїзд вантажівок з товарами через блокпости в зоні відповідальності вказаної бригади, та понад 15 разів сприяв незаконному переміщенню вантажів, у тому числі наркотичних засобів — амфетаміну, метадону та героїну в особливо великих розмірах, а також сприяв незаконному в’їзду осіб човнами через річку Сіверський Донець на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, зокрема, шляхом своєчасного попередження співучасників про роботу в цьому районі членів зведеної мобільної групи "Щастя". На думку слідчого, Асосов також дав завідомо неправдиві показання свідком під час провадження досудового розслідування щодо обставин вбивства.

Міра запобіжного заходу не теперішній час підозрюваному не обиралась. "Асосов став першим діючим військовослужбовцем, що несе службу безпосередньо на лінії зіткнення в зоні АТО, якому пред’явлено підозру у цій справі. Раніше підозри у вбивстві і ст.332-1 пред’являлися демобілізованим бійцям — старшині окремої розвідувальної роти Олександу Свідро ("Змій") та головному сержанту того ж підрозділу Павлу Долженко ("Крим")",- зазначив Маслов.

Нагадаємо, 2 вересня 2015 року поблизу міста Щастя на Луганщині був скоєний напад на зведену мобільну групу волонтера Андрія Галущенка ("Ендрю"), що протидіяла переміщенню контрабанди. Внаслідок нападу загинули дві людини – сам волонтер і співробітник фіскальної служби, чотири людини були поранені. У лютому 2016 року в Краматорську затримали підозрюваних в нападі на групу Галущенка демобілізованих бійців 92-ої бригади Олександра Свідра ("Змій") і Павла Долженка ("Крим"). Бійцям вручили повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство за обтяжуючих обставин) Кримінального кодексу України, що в тому числі передбачає довічне позбавлення волі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...