У самому серці Галичини: Біля облради у Львові продають антиукраїнську газету "Русский вестник"

Редактором вказано невідомого у журналістських колах Львова Олександра Катачина. Засновників і видавця, як це передбачено законодавством, – не вказано. Натомість задекларовано, що "Русский вестник" - "Газета Русской общины Львовской области".​

Львівська облрада. Фото: DT.ua.

У понеділок, 14 листопада, заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк офіційно звернеться до СБУ з проханням з’ясувати відповідність до законів України матеріалів, поширених у виданні Російської общини Львова "Русский вестник". Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на "Погляд".

"Кілька номерів газети виявили працівники облради під час огляду приміщення на Короленка,1, де поки ще розташовуються російські товариства. Я не буду давати експертної оцінки, але, як громадянин, проаналізувавши публікації "Русского вестника", я був шокований – це відверта антиукраїнська пропаганда, що продукується буквально у якихось двохсот метрах від обласної ради", - зазначає Гірняк.

За його словами, у контексті подання до СБУ жодним чином не можна говорити про яке-небудь посягання на свободу слова. "Це навіть журналістський проект в прямому значенні цього слова. Це, радше, дайджест, 90 відсотків якого – контент з російських сайтів. Більше того, зустрічаємо тут і прямі, не коментовані і не вжиті у контексті передруки із сепаратистських ресурсів, як от, наприклад, сайту "Русская весна", - зазначає заступник голови облради.

Деякі матеріали, на переконання Гірняка, прямо ображають українців. "Можу процитувати: "…Наши политики "проспали" этот процесс реабилитации нацистских прихвостней, всех этих "героев" ОУН-УПА…". Або возвеличування Сталіна з називанням його "Богом даним нам правителем". Або передруки антиукраїнських статей Бузини. Усе це "Русский вестник", - обурюється Гірняк.

До речі, як зазначив 12 листопада під час телефонного включення у програми "На часі" ТРК "Львів" один із лідерів російської общини, голова "Пітер-клубу" та художній керівник російського культурного центру Ігор Корчевський, газета видається за гроші общини і не має зовнішніх інвестицій. «Видаємо за свої гроші", - підтвердив Корчевський.

Газета "Русский вестник" зареєстрована 1 березня 1999 року. Адреса редакції - Короленка,1а співпадає з адресою фактичного перебування кількох російських організацій, зокрема Російського культурного центру. Задекларований наклад – 500 примірників. Редактором вказано невідомого у журналістських колах Львова Олександра Катачина. Засновників і видавця, як це передбачено законодавством, – не вказано. Натомість задекларовано, що "Русский вестник" - "Газета Русской общины Львовской области".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...