У СБУ повідомили, скільки кримінальних проваджень відкрили проти користувачів ВКонтакте

Судами винесено 27 обвинувальних вироків користувачам російських соцмереж за заклики до повалення влади, створення терористичної групи тощо.

Протягом січня-червня 2017 року СБУ зареєструвала 34 кримінальних провадження проти користувачів російських соцмереж ВКонтакте і Однокласники, які поширювали заклики до повалення влади в Україні. Про це повідомляє прес-служба СБУ, передають Патріоти України.

"Протягом січня - червня 2017 СБУ щодо власників і (або) адміністраторів спільнот в соціальних мережах ВКонтакте і Однокласники, які поширювали заклики до повалення конституційного ладу і державної влади в країні, проведення масових заворушень та інших протиправних дій, зареєстровано 34 кримінальні провадження" , - сказано в повідомленні.

При цьому 27-ми особам оголошено про підозру.

В СБУ відзначили, що судами винесено 27 обвинувальних вироків за ознаками вчинення злочинів, передбачених ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК.

17 червня у Павлограді на Дніпропетровщині співробітники СБУ затримали адміністратора сепаратистської групи російської соціальної мережі Вконтакте.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...