У штабі АТО пояснили, коли ЗСУ можуть повернути важке озброєння на передову

У разі агресивних дій окупантів українське командування завжди залишає за собою право на ведення вогню у відповідь на ураження.

Ілюстрація:online.ua

Командування АТО може ухвалити рішення про повернення до лінії фронту на бойові позиції важкого озброєння у разі наступальних дій чи масованих обстрілів з боку бойовиків. Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передають Патріоти України з посиланням на Главком.

"У разі агресивних дій окупантів українське командування завжди залишає за собою право на ведення вогню у відповідь на ураження. Також у випадку особливо нахабних дій противника, що супроводжуються веденням щільного вогню з важкого озброєння, спробами наступальних дій, що призводить до втрат у лавах Збройних сил України, керівництво АТО може ухвалити рішення про підведення до лінії фронту на бойові позиції та застосування танків, мінометів, артилерії та іншого озброєння для збереження лінії розмежування»,- сказав Лисенко.

Як повідомлялось, за добу в зоні АТО загинули троє військових, дев’ятеро поранено.

На луганському напрямку, неподалік Новотошківського, бойовики застосовували міномет калібру 120 міліметрів. А українські укріплення в районі Золотого, Троїцького та Новозванівки обстрілювали із озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В результаті одного з таких обстрілів під Новоолександрівкою, ще один український боєць отримав поранення.

На донецькому напрямку напружена ситуація і далі зберігається на околицях Авдіївки та на шахті Бутівка. Тут увечері бандити активно застосовували міномети різних калібрів, гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю.

«Практично на кожен обстріл з боку незаконних збройних формувань наші бійці відкривали щільний вогонь на ураження. Наразі втрати ворога уточнюються», — додають у штабі АТО.

Загалом за минулу добу бойовики 28 разів порушили перемир’я: троє українських військових загинули, ще восьмеро отримали поранення, один – бойову травму.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...