У всьому винні "піндоси": Микита Михалков знайшов причину поразки в боротьбі за «Оскар»

Якщо керуватися логікою режисера, то й у РФ дивитися його фільм росіянам заважали американці та "занадто політизована ситуація".

Микита Михалков. Фото: bigmir.net.

Режисер Микита Михалков прокоментував свою поразку в боротьбі за кінопремію «Оскар». За його словами, умови конкуренції не були рівними через «занадто політизовану ситуацію». Про це в суботу, 19 грудня, повідомляють російські ЗМІ з посиланням на прес-службу Михалкова. Новину передають Патріоти України.

«Переконаний, що якби сьогодні наша картина "Стомлені сонцем", яка отримала "Оскар", була б виставлена від нашої країни - вона б теж не увійшла в шорт-лист. Занадто політизована ситуація у світі», - процитували кінематографіста його представники.

На думку Михалкова, певну роль зіграло те, що в Україні і в Прибалтиці він є персоною нон грата, а в Європі - кандидатом на включення до списку санкцій (про що режисерові, за його словами, розповіли у французькому банку). 18 грудня повідомлялося, що стрічка Михалкова «Сонячний удар», яка була висунута на участь у конкурсі від Росії, не увійшла в шорт-лист премії «Оскар» в номінації «Кращий фільм іноземною мовою». «Сонячний удар», знятий за мотивами творів Івана Буніна, не окупився в російському прокаті, зібравши 1,5 мільйона доларів при бюджеті в 25 мільйонів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...