У Запорізькій області планували диверсію для повної зупинки АЕС

​Прокуратура вже відкрила кримінальне провадження.

Запорізька АЕС. Ілюстрація:Преса України

У Запорізькій області створили злочинну організацію з метою державної зради і підготовки диверсій на Запорізькій АЕС. Про це повідомило агентство Укрінформ із посиланням на джерело в правоохоронних органах, інформують Патріоти України.

"Підставою для відкриття кримінального провадження стали зібрані співробітниками УСБУ в Запорізькій області дані, які свідчать про те, що з 2014 року на Запорізькій АЕС діє злочинна група, члени якої підтримують стосунки з громадянами РФ, від яких отримують рекомендації щодо методів завдання шкоди економічній безпеці України, зокрема щодо виведення коштів за кордон і створення умов для зупинки ЗАЕС", - повідомило джерело.

Зокрема, йдеться про злочини передбачені ст. 111. КК України - "Державна зрада", ст. 113 КК України - "Диверсія" та ст. 255 КК України - "Створення злочинної організації", відповідна інформація вже внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...