"Україна розпрощалася з комуністичним минулим": Жителі вулиці Леннона в закарпатському селі прислали Москалю листівку з "бітлами" (фото)

Спочатку селяни сприйняли одного з "бітлів" у штики і навіть спробували змінити нову назву на більш нейтральну.

Новорічне привітання Москалю від жителів декомунізованого села. Ілюстрація: соцмережі.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль отримав новорічне привітання від жителів села Калини, які раніше були проти перейменування вулиці на честь Джона Леннона. Про це Геннадій Москаль написав на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Ось яке новорічне вітання отримав із села Калини Тячівського району. Того самого, де в рамках закону про декомунізацію перейменував вулицю Леніна на Джона Леннона", - пише Москаль. "Спочатку селяни сприйняли одного з "бітлів" у штики і навіть спробували змінити нову назву на більш нейтральну. Але коли ми почали ремонт вулиці й сказали, що завершимо його тільки з назвою Леннона, все налагодилося. І тепер, якщо вже закарпатська глибинка пише вітальну листівку з новорічними "бітлами", значить Україна назавжди розпрощалася з комуністичним минулим і його ідолом Вовочкою Лєніним, а вибрала Європу! З Новим роком, браття-українці! Усе в нас налагодиться, все буде The Beatles & The Best!", - зазначає Москаль.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...