Україно, не кидай своїх! Мешканці Станиці Луганської проти відведення ЗСУ через Мінську угоду (відео)

Представники громадських організацій вже готуються до протестних акцій у вигляді пікетів.

Станиця Луганська. Фото: соцмережі.

Мешканці Станиці Луганської готують протести проти відведення українських військ від населеного пункту за документом, підписаним в Мінську. Про це в коментарі Громадському розказав голова Станично-Луганської районної ВЦА Юрій Золкін, передають Патріоти України.

За його словами, представники правоохоронних органів та МНС опиняться під загрозою зіткнення з бойовиками у тих районах Станиці Луганської, які увійдуть до так званої «демілітаризованої зони». «Люди питають, яким чином українська влада буде здійснювати свої повноваження на цих вулицях. Там навіть поліцейським заборонено перебувати зі зброєю. Як будуть працювати МНС, швидка?», – сказав він.

За його словами, представники громадських організацій вже готуються до протестних акцій у вигляді пікетів. Відведення Збройних сил України від лінії зіткнення, що затверджено Рамковою угодою, призведе до втрати контролю України над населеним пунктом Станиця Луганська, сказав голова Луганської ВЦА Юрій Гарбуз. Мешканка Станиці Луганської Галина Барбашова також підтвердила Громадському, що населення має побоювання через можливість відведення ЗСУ.

В свою чергу, у штабі АТО повідомляють, що відведення сил та засобів з ділянок, розташованих у районах Станиці Луганської, Золотого і Петровського в Донецькій області, можливе лише за умови сталого припинення вогню.

«Цей процес є дуже складним та передбачає певні етапи, при здійсненні яких представники ОБСЄ повинні все точно зафіксувати та верифікувати. Варто зазначити, що ключові позиції в цих районах Збройні Сили України не здадуть та у випадку погіршення ситуації своєчасно повернуться на попередні позиції», – йдеться в повідомленні. Крім того представник України у безпековій групі у Мінську Євген Марчук надав детальне пояснення щодо Рамкової угоди.


Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...