Українські добровольці вимагають призначити військовим прокурором учасника АТО

Кандидатура Анатолія Матіоса на подібній посаді бійців добробатів категорично не влаштовує.

Анатолій Матіос не влаштовує бійців АТО. Ілюстрація: ukr.media.

Бійці добровольчих батальйонів вимагають, щоб військовим прокурором була призначена людина, яка воювала за Україну, а не Анатолій Матіос, який тривалий час займав "корупційні посади". З такою заявою виступив колишній командир батальйону "Донбас" народний депутат Семен Семенченко на прес-конференції під стінами ГПУ в п'ятницю. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на "Остров".

"Ми вимагаємо, щоб на чолі військової прокуратури стала людина, яка воювала за Україну. Ми готові, що це буде людина від Блоку Петра Порошенка або "Народного фронту". Але навіщо поставили військовим прокурором в воюючій країні людину, яка є офіційним мільйонером за дружиною або за всю історію становлення корупційного режиму Януковича була на самих корупційних посадах?" - сказав Семенченко.

Він поставив у провину Матіосу той факт, що "жодна справа про розкрадання військового майна, закупівель палива (для армії - ред.) не була за рік розслідувана військовою прокуратурою". "З 155 справ порушених щодо фінансування (тероризму - ред.") в 2015 році до суду була доведена одна", - обурився народний депутат. "У чиїх інтересах працює відомство, очолюване Анатолієм Матіосом?", - звернувся він до учасників прес-конференції.

Нагадаємо, що 2 вересня близько 40 бійців добровольчих батальйонів проводять акцію біля будівлі Генпрокуратури України, протестуючи проти судових переслідувань добровольців. Під час акції бійці провели прес-конференцію.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...